به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از بیرجند، ایمان اسدی شب گذشته در کرسی آزاد اندیشی «بررسی مذاکرات لوزان» در دانشگاه آزاد بیرجند گفت: توافق خوب توافقی است که بتواند منافع ملی ما را تامین کند.
وی با بیان اینکه دادهها و ستادهها در توافق نامه لوزان برابر نیست، افزود: آمریکا هرگز حاضر نمیشد که از سیاست صفر غنی سازی خود کوتاه بیاید و غنی سازی هیچ کشوری جز آنهایی که بمب اتم دارند را به رسمیت نمیشناخت؛ اما الان حق غنی سازی ایران را پذیرفته است که این یک نقطه مثبت مذاکرات است.
این کارشناس ارشد روابط بین الملل دانشگاه تهران با اشاره به اینکه در توافق لوزان دو محدودیت و شفافیت را پذیرفتیم، تصریح کرد: انتظار داریم طرف مقابل اقداماتی که انجام میدهد متوازن باشد اما اینگونه نشده است.
اسدی با بیان اینکه ایران پذیرفته است که به مدت ۱۰ سال غنی سازی را با تنها در حد۶۰۰۰ سانتریفیوژ نسل اول ادامه دهد، گفت: این یک محدودیت بزرگ برای ایران است.
وی با بیان اینکه انتظار داریم طرف مقابل در مقابل این اقدامات ایران، تحریمها را به طور کامل بردارد، گفت: انتظار داریم که تیم مذاکره کننده ایرانی برای ادامه مذاکرات مشکلات بیانیه لوزان را اصلاح کنند.
این کارشناس ارشد روابط بین الملل دانشگاه تهران با بیان اینکه کار تحقیقاتی را باید در ازمایشگاه های دانشگاهها انجام داد نه مرکزی هستهای که ۱۰۰متر زیر زمین است، افزود: ایران تعهدات گسترده را پذیرفته است و انتظار است که طرف مقابل هم به صورت متوازن تمام تحریمها را بردارد.
اسدی با بیان اینکه تمام تعهداتی که ایران پذیرفته شفاف مشخص است؛ اما در مورد طرف مقابل اینگونه نیست، گفت: آنچه که طرف مقابل پذیرفته است در کمتر از ۲۴ ساعت میتواند بازگرداند اما آنچه که ایران تعهد کرده بخشی از آن به هیچ وجه قابل برگشت نیست و بخشی دیگر هم حداقل دو سال طول میکشد که بتوان آن را بازگرداند.
وی با بیان اینکه اورانیومهای اکسید شده و قلب راکتور اراک را چطور میخواهند بازگردانند اینها که به هیچ وجه بازگشت پذیر نیست، گفت: اینها در حالی است که آمریکا در کمتر از ۲۴ ساعت میتواند تمام تحریمها را دوباره بازگرداند.
این کارشناس ارشد روابط بین الملل دانشگاه تهران با اشاره به اینکه پروتکل الحاقی را ۱۴۲ کشور در دنیا پذیرفتهاند که از این تعداد ۱۲۳ کشور به صورت داوطلبانه اجرا میکنند، گفت: از این ۱۲۳ کشور که ان را داوطلبانه اجرا میکنند ۱۲۰ کشور اصلا تاسیسات هستهای ندارند.
اسدی با بیان اینکه طبق ماده ۵ پروتکل الحاقی میتوان از مراکز نظامی بازدید کرد، گفت: اگر پروتکل الحاقی مشکلی به وجود نمیآورد چرا کشورهایی که دنبال غنی سازی هستند پروتکل الحاقی را امضا نکردند؟
وی با بیان اینکه دشمن تا زمانیکه در حصار امنیتی و دفاعی ما وارد نشود عقب نشینی نمیکند، گفت: زمانیکه دشمن در مورد تاسیسات و مراکز نظامی ما اطلاعات بدست آورد که امکان حمله او به کشور خیلی زیادتر میشود.
این کارشناس ارشد روابط بین الملل دانشگاه تهران با بیان اینکه همین پروتکل الحاقی اجازه میدهد که به تک تک دانشمندان هستهای ما دسترسی داشته باشند، گفت: همین بازرسان آژانس بودند که امار شهید احمدی روشن را دادند و زمینه ترورشان را فراهم کردند.
اسدی با اشاره به اینکه امریکا به وسیله همین پروتکل الحاقی تا اتاق خواب صدام رفت و بعد اینکه اطلاعات کامل در مورد توانمندی های نظامی انها کسب کرد به این کشور حمله کرد، گفت: به هیچ وجه نباید اجازه داد که دشمن از مراکز نظامی ایران بازدید کند.